Το εισιτήριο για μία καλύτερη κοινωνία !

          Τα γεγονότα που μας απασχολούν ,πλέον (εκτός από τον πασίγνωστο κορονοϊό ) είναι φυσικά αυτού του ασκού του Αίολου που έχει καταπνίξει την Ελλάδα . Βιασμοί , αντίξοες συνθήκες εργασίας, παιδερασμοί και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους! Ξαφνικά τα πρόσωπα που είχες στο πιο ψηλό υπόβαθρο , με μία κίνηση έπεσαν .Ακόμη και η πιο μικρή σπιθαμή που νόμιζες ότι ήξερες για αυτούς  , καταρρίπτετε . Αλήθεια ή ψέματα; Καλοί ή κακοί; Τι να πιστέψεις ; Αν και τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους !  Με μιας όλοι έγιναν δικαστές , δικηγόροι και συνήγοροι! 

    Η ατμόσφαιρα και  το  κλίμα τεταμένο! Ωστόσο υπάρχει ένα τελικό ερώτημα.. Θα ξεφύγουμε από αυτές τις καταστάσεις; Θα γίνει καλύτερος ο κόσμος; Θα είναι δίκαιος; Θα, θα ,θα ... όλα μία αμφιβολία και απορία. Οι γονείς αναρωτιούνται σε τι κοινωνία θα στείλουμε τα παιδιά μας; τα παιδία αναρωτιούνται πως θα τα διαχειριστούμε όλα αυτά; αν μας τύχει κάτι παρόμοιο ; Τι θα κάνουμε; Θα ζούμε με τον φόβο και τον τρόμο της βίας της κακοποίησης και της εξαπάτησης ;

    Μήπως πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά;  Ένα οριστικό τέλος στις αμφιβολίες , στις απορίες , στους φόβους και στις καχυποψίες; Η κοινωνία πρέπει να αλλάξει! Για να αλλάξει πρέπει οι άνθρωποι που την αποτελούν να αλλάξουν , να έχουν φραγμούς όρια και προπαντός συνείδηση . Όλα αυτά μάλλον φαντάζουν δύσκολα και απερίγραπτα μακρινά από την πραγματικότητα ! Ωστόσο μια προσπάθεια είναι αρκετή ! Όσο υπάρχει η προσπάθεια και η θέληση μπορούμε να πιστεύουμε σε κάτι καλύτερο. Σε έναν καλύτερο κόσμο! Σε μία καλύτερη κοινωνία! 

                                                                                                Δ.Β.




     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις