Πολίτες και αστυνομικοί , δύο αντίπαλα στρατόπεδα!

                                        

       Οι ανυποψίαστοι  πολίτες που δέχτηκαν αστυνομική βία. Οι  αστυνομικοί  οι ''νομοταγείς '' πολίτες  που για να ασκήσουν ''σωστά'' το επάγγελμα τους παραβίασαν έναν άλλο νόμο . Της ηθικής ! Έχοντας περάσει 1 χρόνο κάτω απο την περιβόητη πανδημία με αυστηρά μέτρα και κάτω από όρια. Στις 9 σπίτι , μάσκες παντού , απόσταση ,τέλος  χαρές , πανηγύρια και γιορτές . Εάν παραβιάσεις κάποιο μέτρο , υπάρχει πρόστιμο ξεκινώντας από 150 μέχρι 300 ευρώ  και έπειτα υπάρχει μια κλιμάκωση. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο μετρημένες φορές να αντίκρισα αστυνομικό έστω και για έλεγχο . Ξαφνικά μετά από όλα τα παραπάνω  μια μέρα αρχίζουν και δίνουν  πρόστιμα , και γροθιές ! Ο κόσμος αντιδράει , ξεσπάει ! Η κυβέρνηση άφαντη ! Η αστυνομία μαζεύει τα σπασμένα.  

     Σήμερα 2 μέρες μετά το περιστατικό όπου πολίτης γρονθοκοπήθηκε από αστυνομικό ξεσπάνε νέες έριδες . Αυτήν την φορά με θύμα έναν αστυνομικό. Έναν άνθρωπο που ποιος ξέρει τι έχει αφήσει από πίσω ( οικογένεια, παιδιά , σύζυγο) που απλώς κάνει την δουλεία του , ξαφνικά να γρονθοκοπείτε άγρια από οργισμένους πολίτες που ξεσπάνε πάνω του γιατί δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν . Ποιον να υπερασπιστείς ; Τον αθώο αστυνομικό που ανυποψίαστος πήγε να κάνει την δουλεία του και βρίσκεται στο νοσοκομείο χάρη άλλων ανίδεων συνάδελφων του ή τους πολίτες που αφού ''τα όργανα'' του κράτους αντί να του προστατεύουν τους ασκούν βία ;

          Το τελικό συμπέρασμα ; Που είναι οι ''ηγέτες'' μας; Που υπόσχονται τον ουρανό με τα άστρα και στο τέλος κάθονται άπραγοι και παρακολουθούν τις εξελίξεις από την τηλεόραση; Κάποιος πρέπει να τους θυμίσει ότι η δουλεία τους είναι να διοικούν ένα κράτος. Να ενώνουν μία χώρα ένα έθνος και όχι να το διαιρούν στα δύο!             

                                                                                                                             Δ.Β.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις